Stimulsoft Designer 2024.2.1

Stimulsoft Ultimate discussion
Post Reply
alawrak
Posts: 9
Joined: Tue Mar 19, 2024 9:25 pm

Stimulsoft Designer 2024.2.1

Post by alawrak »

Wiem że forum anglojęzyczne, ale napiszę po polsku ponieważ jest mi łatwiej napisać o problemie, dodam że nie jestem programistą, a księgowym.

Producent zaktualizował biblioteki i teraz mamy Stimulsoft Designer 2024.2.1 from 04.03.2024, WPF v2, .NET 4.7.2 jest on bardziej rozbudowany niż stara wersja z 2018 Stimulsoft Designer.

Chce przerobić kilka formularzy/raportów, aby do jednego formularza dodać informację z drugiego. Ponieważ producent olewa klientów, twierdząc, że każdy może zrobić sam taki raport.

Jeżeli chce dodać całkiem nową pozycję z tej samej bazy danych to od czego zacząć ? Lub gdzie robię błąd do formularza dodałem grupę zaznaczono na czerwono jednak nie chce pobierać danych z pozycji PrzychodRazem czy istnieje powiązanie takiej pozycji do nazwa tabeli w bazie danych czy jeszcze coś innego. A jeżeli tak to jak to najlepiej odszukać. Tak samo np Obnizki, Zwyzki, KPiR ich nazwa odnosi się do bazy danych czy jest to nasze własne nazewnictwo ?

Czy jest możliwość kontaktu przez mail lub telefonicznie ewentualnie inny komunikator, wystarczy ze raz zobaczę o co chodzi i będę wiedział jak zrobić resztę.
1.png
1.png (51.06 KiB) Viewed 685 times
Lech Kulikowski
Posts: 6538
Joined: Tue Mar 20, 2018 5:34 am

Re: Stimulsoft Designer 2024.2.1

Post by Lech Kulikowski »

Dzień dobry,

Sądząc po załączonemu pliku, te dane są prezentowane jako obiekty biznesowe. Takie dane są zarejestrowany z kodu programu i nie mogą być zmieniane bezpośrednio w kreatorze.
Jeśli chcesz je zmienić, powinieneś skontaktować się z twórcami aplikacji.

Jeśli nie chodzi o dane, to tak, możesz zmodyfikować sam raport zgodnie z potrzebami.

Pozdrawiam,
L.Kulikowski
alawrak
Posts: 9
Joined: Tue Mar 19, 2024 9:25 pm

Re: Stimulsoft Designer 2024.2.1

Post by alawrak »

Danych nie chcę zmieniać tylko chcę połączyć dwa raporty np. Z jednego SkładkiZUS a z drugiego KPiR tak aby na jednym raporcie mieć oba wyniki. Czy tak możemy zrobić czy obiekty biznesowe są przypisane już konkretnie do jednego raportu ?
Lech Kulikowski
Posts: 6538
Joined: Tue Mar 20, 2018 5:34 am

Re: Stimulsoft Designer 2024.2.1

Post by Lech Kulikowski »

Dzień dobry,

Jeśli różne raporty mają różne zestawy danych, należy skontaktować się z deweloperem, aby dodać brakujący zestaw danych do wymaganego raportu.

Pozdrawiam,
L.Kulikowski
Post Reply